vineri, 19 iulie 2013

Revenirea lui Hayssam-o noua intoxicare

Incet-incet se apropie ziua de 29 iulie,zi de trista amintire pentru 7,4 milioane de romani.Se comemoreaza in aceasta zi moartea democratiei in Romania,democratie omorata si din interior,de institutii ca CCR sau CSM,si din exterior de catre UE sau PE.Pe masura ce se apropie aceasta zi ne vedem intoxicati cu tot felul de subiecte,menite a plictisi opinia publica si de a deturna atentia presei(cata mai e) si a populatiei de la teme precum rezultatele recensamantului din 2011,rezultate care dovedesc demiterea de-facto a Basescului.De la cea mai noua intoxicare securista,cea cu monitorizarea cartelelor pre-pay,azi ne-am trezit pe cap cu un comunicat de la presedintie(????!!!!) care anunta aducerea in tara a"marelui terorist" Hayssam.
Credeti ca asta va face lumina in dosarul rapirii ziaristilor?Nu cred.In constiinta populara este bine intiparit termenul de "profesorul",termen prin care unii spun ca era desemnat Basecsu.Ticalosia va fi mai mare decat ne inchipuim noi.Va primi o pedeapsa de mai mare rasul,isi va tine ciocul si nu va spune nimic important.Eventual,vom fi intoxicati cu niste declaratii despre "Grivco",declaratii prin care Voiculescu va fi ingenuncheat,si asta va fi tot.Parerea mea este ca aducerea lui Hayssam face parte din atacurile sustinute la adresa lui Voiculescu si a Antenelor din ultima vreme:dosarul ala rizibil de santaj,toate dosarele lui Voiculescu,punerea sub control judiciar a Antena Group s.a.m.d.Sa fim bine intelesi,nu sunt vreun admirator al Varanului.Nici pe departe!Intr-o societate normala ar fi fost demult la mititica.Dar nu traim intr-o societate normala!Indiferent de simpatii sau antipatii,nu pot sustine abuzurile.Voiculescu,ca si Nastase,este abuzat de un sistem securisto-basist,pentru faptul ca trustul sau de presa a fost cam singurul care a atacat regimul Basescu.
Societatea in care traim,profund viciata in comunism,nu da semne de vindecare.Pe zi ce trece,ne pierdem din libertatile minime,din drepturile (cica) garantate prin Constitutie sau din cele castigate cu greu,prin moartea multor oameni,la Revolutia din decembrie.Declaratii precum cea a sefei CSM,ca dreptul la exprimare nu este unul absolut,reprezinta un pericol la insasi esenta fragilei democratii romanesti.Aceasta declaratie se inscrie in lungul sir de abuzuri nesanctionate sau nebagate in seama de insitutiile statului.Care stat se transforma,pe zi ce trece,intr-unul politienesc!

2 comentarii:

  1. Acest lucru nu ar fi posibil fara fraierii de serviciu, romanii care se amuza la reclama cu pateul si porcusorul albastru, dupa atitia ani. Sintem superficiali in gindire si educatie, dar avem pretentii de olimpici. Vrem, dar daca se poate gratis. Muietii-s posmagii ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. e un sambure de adevar in ce spui tu aici...traim intr-o tara in care populatia se revolta pe Facebook si doar pentru 5 minute...micii si berea bauta la colt de strada complementate cu semintele scuipate pe jos sunt sport national...cand vor veni alegerile sunt curios daca s-ar putea face o statistica pe nr de voturi cumparate cu galeti,tricouri si pixuri,nemaivorbind de bani cash...asta e Romanica

    RăspundețiȘtergere