luni, 2 septembrie 2013

Aurul care cumpara constiinte

Cine nu a auzit de Rosia Montana si de celebra exploatare de acolo?Cine nu are o parere deja formata si e gata sa se ia de gat cu cei ce sustin contrariul?Acest proiect a starnit niste pasiuni greu de imaginat intr-o tara inerta din punct de vedere social ca a noastra.S-a ajuns pana acolo incat sa se spuna ca Rosia Montana ar putea fi pentru USL ce a fost Raed Arafat pentru PDL.Personal cred ca trebuie sa ma mai documentez inainte de a avea o parere definitiva desi tind sa fiu impotriva exploatarii in forma vehiculata momentan.
Dar...Lumea iese in strada pentru Rosia Montana si inca intr-un numar destul de mare iar problema e acoperirea media a protestelor.Televiziunile au tacut malc sau au folosit in scop politicianist protestul din mai multe orase ale tarii.De ce au tacut?Banii foarte multi bagati in advertising de cei de la RMGC.Dar cazul particular la care vreau sa ma refer este cel al Antenei 3.Perceputa multa vreme ca ultima tribuna de lupta antibasista,asaltata de institutiile aservite marinarului fara flota,se baza foarte mult pe sprijinul popular in cazul unor masuri abuzive ale procurorilor ceausisti basisti.Sprijin pe care cred cu tarie ca l-au pierdut ieri,01.09.2013,cand nu au binevoit sa acopere live protestele care au scos cam toti atatia oameni in strada ca si protestele din iarna lui 2012.Asalturile institutiilor de forta basiste la adresa Antenei 3 vor continua,fara indoiala.Nu am idee cum se vor finaliza dar suportul popular pe care il aveau s-a evaporat brusc intr-o zi de inceput de toamna.Au redevenit o simpla televiziune de stiri ca atatea altele de la noi.Sper ca banii incasati de la RMGC sa ii salveze.Ma indoiesc totusi.

2 comentarii:

  1. Da...m-am cam lămurit și cu Antena 3. Dacă acum un an și erau numai cu texte de genul ”proteste și procesele democratice” etc. acum câțiva au zis doar ”Și ce dacă?”.

    Probabil, dacă Ponta va menține actuala versiune a contractului, protestele vor continua, și încet-încet mulți politicieni își vor lua zborul de lângă el pentru a nu-și pierde capitalul politic, exact așa cum s-au lepădat mulți și de Boc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dezbaterea aia din emisiunea lui Gadea a fost de tot rasul...iar cretinul ala de la RMGC cum ameniunta el subtil ca poate vin minerii de acolo in Bucuresti...iar la pauza publicitara a fost de tot rasul:primul clip a fost unul de la RMGC....

      Ștergere